понеділок, 9 вересня 2013 р.

«СЄВАСТОПОЛЬ НАРМАЛЬНИЙ» Як Севастопольці на конкурсі молодих виконавців змагались

100 тис. грн для зйомок власного кліпу на “М1” отримає переможець конкурсу молодих талантів. Саме за цим призом приїхав гурт “HANN WITH GUN” з Севастополя. Репортаж «з-за куліси».


В Київ до Зеленого театру 7 вересня з’їхались найкращі молоді виконавці з 16 міст України. Вони перемогли в регіональних конкурсах, що тривали з червня. І ось в притул наблизились до омріяної перемоги, власний кліп на “М1” з бюджетом в 100 тис грн. – приз за перше місце. Головна інтрига підтримується ще й тим, що переможці будуть визначені за результатам глядацькго голосування. Яке триває в два способи: відправиити СМС з номеро гурту і  онлайн на сайті фестивалю. 


Я МУЗИКАНТ, ВСЕ ДУЖЕ ПРОСТО, Я МУЗИКАНТ

Імпровізована гримерна 

Так говорить про себе хлопець з Севастополя одягнутий в військову робу з нашитим нідерландським  прапором на рукаві, лідер гурту HANN WITH GUN - Руслан. Група складається  з 8 людей: гітара, бас, симфонічний квінтет: дві віолончелі три скрипки і діджей-композитор Руслан, який сам пише музику для усього гурту. Гурт позиціоную свій напрям, як тріп-хоп. Руслан так описує свою музику: “Це атмосферний, не комерційний стиль, в якому часто можна чути використання шуму вінілу, щось схоже на ломані ритми джазу, з елементами електроніки, гудящі баси, це такий важкий джаз.

В цей же час три дівчини, просто на сходах наводять «марафет», а якщо точні вони влаштували там гримерну. Ці дівчата – це ті дві віолончелі,  що грають разом з Русланом. А їхній гример і одночасно фотограф.

HANN WITH GUN виступали з трьома композиціями:  Art of War, Deliberate,  Darina остання присвячена улюблениці - собаці Даріні, що померла.


«ПРИВІТ, ВІДПРАВ  СМС НА НОМЕР 4404 З ЦИФРОЮ 13»

Сьогодні це стандартний початок розмови для Юлі, координатора групи підтримки, що приїала разом з музикантами з HANN WITH GUN до Києва. Вони вже допомогли їм зібрати необхідну кількість голосів щоб перемогти на регіональному рівні. На фінальній частині конкурсу теж розгорнули агіт-діяльність, чорно-білі листівки, привезені з дому, розповсюджує уся група підтримки.

“Покищо ми другі, але маємо бути пеші”, - коментує поточний стан голосів Юля. В першому турі, Руслан був однозначним переможцем тоді зібралась величезну групу підтримки і набрали 585 голосів.  Зараз вже близько 800, хоча він ще не виступав. 

Минали хвилини очікування, і уся група підтримки, не могла всидіти на місці, люди постійно кудись відбігали, а ті хто залишався, ходили шукати тих хто відійшов, щоб не пропустити виступ «своїх».

ПРАВИЛА ЗМІНИЛИСЬ

В перерві між виступами гуртів, лунає оголошення. «За рішенням організаторів не буде одного переможця, їх буде два. Одного оберете ви, голосуванням, іншого оберу журі. Кліпи теж буде два». HANN WITH GUN, по результатам голосування, яке постійно оновлюється на сайті Конкурсу тримається на другій позиції. Такі зміни в правилах тільки підвищують шанси на перемогу. 

22 АЛЕ ПОВИННО БУТИ ЯК 50, Я ГОРЛО ЗІРВУ АЛЕ ПЕРЕКРИЧУ

Віка, з групи підтримки, роздає листівки

Усі заметушились, дістаючи з кульків саморобні банери і розтяжки. На них різні написи «Севастополь», «HANN WITH GUN», один з них намальований на звороті банера з написом «Севастополь город-герой».

«С-Е-В-А-С-Т-О-П-О-Л-Ь НА-РМА-ЛЬНИЙ» - цей крик двадцяти людей не міг залишитись непоміченим. Слова, якими Юля підбадьорювала усіх під час останніх приготувань подіяли, їх справді було наче 50.


МИ ЇДЕМО НА «М1»

Тільки гурт зійшов зі сцени, кримчани поступились місцем і під сценою. Зібравшись за нею вони чекали Руслана, усі музиканти вже вийшли, а його ще не було, його затримав хтось з організаторів, вони про щось спілкувались. Очікуючи, говорили мало, хто палив, хто пив алкоголь, що був «контробандою» пронесений у м’якій туристичній пляшці, усі чекали. Вже коли було закурено по 3-тій з’явився Руслан

  • Мені сказали, що ми їдемо на «М1».
  • Але ж результатів ще немає.
  • Щойно зі сцени оголосили, що крім переможців за голосуванням, ще буде переможець обраний журі.
  • Хух, то це нас виходить обрали. 

Далі тривали довгі хвилини очікування. Усі зібрались біля барної стійки, обговорювали виступ, говорили про майбутнє. Павло Гітарист гурту розказував, що  12 серпня вони будуть виступати на Джаз Коктебель, про те, що треба записати альбом, вони мають вже більше 10 готових композицій. Та усі постійно дивились на годинники, чекаючи оголошення результатів.

Гурт HANN WITH GUN запис виступу

ЗАРАЗ БУДУТЬ ОГОЛОШЕНІ РЕЗУЛЬТАТИ

Сказав ведучій зі сцени і усі перехрестили пальці.

«Журі обрало гурт  «Fontaliza», гурт з Донецька.»

«Переможцем за результатами голосування обрано гурт «THE PRINGLEZ», з Харкова.

«Ми не їдемо на «М1».

«Нас запрошують на «Гоголь Фест» - говорить Руслан: але не оплачують дорогу», - друзі підхоплюють, що допоможуть зібрати гроші, шр це крутий фестиваль, і хоча Руслан сприймає цю ідею без захоплення, декілька людей обіцяють допомогти. Далі розмова не складається і за 10 хвилин усі йдуть по речі.

Всі розговорились вже біля автобуса. За іронією поруч стояв автобус з Донецька, їхні фани носили своїх героїв на руках, кричали  їх імена, скандували назву гурту. Перед відїздом соліст  «Fontaliza» підійшов до Руслана і потиснув йому руку.  

P.S. «Я помилився – сказав Руслан, закінчивши цим мовчанку: я все зробив чесно», і пішов за сумкою. Коли ми вже були на стоянці біля автобуса і прощались, в цей час вже майже усі роз’їхались, до нас підійшла молода дівчина, представник організаторів і заговорила з Русланом. Вони говорили, щось про «накурчені» голоси. Хтось сказав: «После драки кулаками не мушу». «Ні, ні, все повинно бути чесно, ми будемо розбиратись – наголошувала вона: у них був відрив в 1000 голосів, це не просто так, ми розбиратимемось, був явний «накрут» голосів». Перекинувшись ще декількома словами з Русланом вона пішла . Як пояснили мені друзі музикантів: гурт з Харкова, що переміг за результатами глядацького голосуванням, займався не зовсім чесною агітацією і можливо організатори переглянуть результати.   

P.P.S Гурт «THE PRINGLEZ» набрав 2420 голосів З них на сайті: 1871 На концерті: 549.

Гурт «HANN WITH GUN» набрав 1522 голоси (скільки на з них на сайті, скільки на концерті на сайті фестивалю не вказано)  

Немає коментарів:

Дописати коментар